• C & R regler

CATCH & RELEASE REGLER:

Höörs Havs- och Flugfiskeklubb tillåter fiskare som ANVÄNDER HULLINGLÖS ENKELKROK, att fiska Catch & Release. Förutsättningarna för detta är att FISKEN BEHANDLAS VARSAMT, och att FISKEN INTE tas upp ur vattnet vid avkrokning. Man måste också kontrollera att fisken inte blöder, inte lägger sig på sidan eller med buken uppåt. Då måste man ta upp fisken och avliva den. Detta gäller framförallt under sommaren då det är varmt och det tar längre tid för fisken att återhämta sig.

Använd alltid sunt förnuft. Är du osäker på om fisken kan klara sig, be om råd, eller ta upp fisken och avliva den, för säkerhets skull. Om man fått upp och behållt två (2) st fiskar, så får man inte fortsätta att fiska C & R på samma fiskekort. Då måste man lösa ett nytt fiskekort först. Har man däremot bara behållt en (1) st fisk, så kan man fortsätta med C & R på samma fiskekort.

Ser vi att någon miss-sköter sig när det gäller C & R, så kommer vi att be den personen att läsa igenom reglerna på tavlan. Fortsätter personen att fiska C & R och ta upp fisk på land, för att sen sätta tillbaka den, efter en chans att fått ändra sig, då ber vi denna personen att lämna Tollerupsjön, eller sluta med C & R. Tänk på att fisken är en levande varelse och bör behandlas därefter. Alltså ingen fisk upp på land, som ska släppas tillbaka igen.