HISTORIK:


Höörs Havs- och Flugfiskeklubb är en fiskeklubb för alla som är intresserade av sportfiske och framförallt då flugfiske. Vi har en egen sjö som heter Tollerupsjön, norr om Höör. Klubbens huvudinriktning är framförallt flugfiske, men vi tillåter även spinnfiskare i Tollerupsjön, och då med regeln, max 7 gram på drag eller spinnare.
 

Klubben startade 1982 i Eslöv, därav namnet Eslövs Havs- och Flugfiskeklubb i starten. Huvudverksamheten var framför allt havsfiske i början, när klubben startade.

 

När sen klubben fick möjlighet att få en egen klubbsjö, Tollerupsjön, 1985, så blev det mer inriktat på flugfiske. Vi håller dock fortfarande på med lite havsfiske varje år, dock mest efter havsöring och horngädda.

 

Fr.o.m. årsmötet 2006-03-04 så heter klubben numera Höörs Havs- och Flugfiskeklubb då Tollerupsjön ligger i Höörs kommun. Vintern 2006 - 2007 så genomfördes ett fiskevårdsprojekt i Tollerupsjön, med syfte att få bort karpen i sjön samt att få bort så mycket dy och slam som möjligt. Vi byggde även nya bryggor för rörelse-hindrade, där virket blev donerat till klubben. Tyvärr hade inte klubben råd att göra vid hela sjön på en gång, men huvudsyftet blev ändå uppklarat, då vårt mål var att få bort mer än 90% av karpen i sjön.
 

Vintern 2015-2016 så gjordes en helrenovering av Tollerupsjön. Alla tillstånd införskaffades, och Nebbhuset AB hyrdes in för att gräva ur hela sjön, efter att vi tömt den på vatten. Alla gamla bryggor togs bort, och vi gjorde hela nya bryggor runt om hela sjön, förutom våra handikappanpassade bryggor som fortfarande var helt ok. Vi tog bort sly och bråte, samt fällde träd ihop med Sveaskog för att öppna upp och ta bort ev. farliga träd.  Här var det styrelsen som gjorde ett helt fantastiskt arbete, och med lite hjälp av några enstaka medlemmar från klubben.

 

Mvh

 

Styrelsen för Höörs Havs- och Flugfiskeklubb