En fantastisk sjö mitt i Skåne!

TOLLERUPSJÖN

En riktig pärla mitt i Skåne

En bit från riksväg 23 hittar ni Tollerupsjön som bjuder till fantastisk miljö och roligt fiske. I sjön finns där både Öring och Regnbåge. Vi sätter in ny fisk regelbundet och matchar alltid antalet besökare med antalet kilo fisk som sätts i. Letar du efter en lugn stund i vardagsstressen har du kommit rätt. Välkommen! 

Fisket

Det är tillåtet med både spinnfiske och flugfiske i sjön. 

Det kläcker både dagsländor och nattsländor vid sjön vilket kan bjuda in till fantastiskt torrflugefiske för den som uppskattar det. 

Vill du veta vilka förutsättningar för fisket som gäller finner du mer information här.

Ett ställe för alla

Runt sjön hittar du en mängd bryggor där X antal är anpassade för personer med funktionsvariatoner. Vid parkeringen har vi en Baja-Maja anpassad för personer med funktionsvariatoner.

Vill du inte fiska så finns här mycket bra möjligheter till att bara ha en lugn stund i naturen eller varför inte grilla en korv vid en av våra eldstäder. På lördagar har vi så kallat "uppass"  

Högt uppskattad natur

Vi i styrelsen strävar alltid efter att ha en ren och fin miljö runt sjön och ser därför gärna att alla som besöker oss hjälper till att hålla vår fina miljö fortsatt fin. 

Runt och i sjön finns där mängder av liv som också uppskattar att vi tar med oss vårt avfall.  

Där är även ett rikt fågelliv med gäss och änder som håller till vid sjön. 


FISKEVÅRD

För att minska beståndet av karpfisk har klubben satt i abborre. Får du karpfisk så skall den alltid tas upp och avlivas omgående. Det är av största vikt att abborre släpps i igen varsamt eftersom vårt långsiktiga mål med att plantera in den är att minska beståndet av karpfisk i sjön.